In anul 1990, Mitropolitul Daniel al Moldovei si Bucovinei a dat binecuvantarea construirii manastirii si dupa anul 1991 a inceput constructia bisericii. Sarcina infiintarii manastirii, a ridicarii constructiilor si organizarea obstei si-au luat-o doi monahi din manastirea Secu, de origine din Poiana Teiului, unul dintre acesti monahi, protosinghel Justin Parvu. Considerat de multi ca fiind unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici Parintele Iustin a trecut in anii pe care i-a adunat, peste multe greutati, insa a ramas mereu credincios credintei ortodoxe si neamului roman.
S-a mutat la Domnul in seara de 16 iunie 2013. La mormantul Sfintiei sale vin zeci de credinciosi, se roaga pentru odihna sufletului sau, amintindu-si cu drag de neuitatele sale cuvinte si mai ales de nesfarsita dragoste a parintelui.
- MANASTIREA PALTIN,
Inceputurile acestei manastiri – asezamant se regasesc undeva in jurul anului 2000, cand parintele Iustin Parvu, duhovnicul de la Manastirea Petru Voda, isi arata dorinta de a infiinta un asezamant social-filantropic pentru romanii nevoiasi: copii fara familie, bolnavi si batrani.
- MANASTIREA SIHLA,
- MANASTIREA SIHASTIA
Episcopul Ghedeon de Husi, ca ucenic al venerabilului mitropolit Varlaam Motoc,intemeiaza in 1655 – fiind deja mitropolit al Moldovei – prima biserica a schitului Sihastria, pe care o inzestreaza apoi cu chilii si cele de trebuinta. Parintele Cleopa a intrat in obstea manastirii in anul 1929 si a vietuit aici pana in anul 1998,02 dec.,cand s-a mutata la Domnul. In cimitir, devenit deja loc de pelerinaj, se afla mormantul Parintelui Cleopa.
- MANASTIREA SECU.
Manastirea Secu este o vatra monahala de intensa traire duhovniceasca, a carei vechime se ridica la aproape cinci sute de ani. In jurul anului 1500, pe domeniul feudal al Cetatii Neamt, pe valea paraului Secu, se aseaza un grup de sihastri care vor intemeia mai apoi, in anul 1530, sub conducerea ieroschimonahului Zosima, calugar de la Manastirea Neamt, schitul cu acelasi nume, „Schitul lui Zosima”.
- MANASTIREA NEAMT,
Primul document scris ce ni s-a pastrat despre manastirea Neamt, este actul din 7 ianuarie 1407, din vremea lui Alexandru cel Bun, dat de acel „Vladica Iosif „, ruda apropiata a lui Petru Musat, ajuns primul mitropolit al Moldovei.
PRETUL: 70 LEI /PERS. si include: transport
INSCRIERI LA TELFON: 0755.095193
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu