duminică, 31 ianuarie 2016

MARAMURES, NICULA si cu MOCANITA pe Valea Vaserului 13 - 15 august

PERIOADA: 13-15 AUGUST

ITINERAR:
IASI – BORSA, Cascada cailor,- Manastirea Moisei – Manastirea Dragomiresti – Manastirea Barsana- Sighetu Marmatiei - Plimbare cu MOCANITA pe Valea Vaserului - Cimitirul Vesel – Memorialul Durerii – Manastirea Sapanta Peri – Manastirea Rohia – Manastirea Nicula - Manastirea  Piatra Fantanele - Manastirea Humor - Manastirea Camarzani - Iasi
Ziua 1.
IASI –  Plecare 6.00.
- BORSA - CASCADA CAILOR, 
Un loc deosebit de frumos, se merge cu telescaunul si  pe jos pana la cascada.
- MANASTIREA MOISEI 
Potrivit traditiei locale, asezata intr-o inscriptie, pe peretele nordic al bisericii actuale, primul locas monahal din Moisei a fost ridicat de catre credinciosii Moise Coman si sotia sa, Dochia, in jurul anului 1599. 
Icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni, veche, argintata, aflata in biserica noua.
- MANASTIREA DRAGOMIRESTI,
Manastirea Dragomiresti se inalta pe locul unei vetre manastiresti disparute. Monahul Pimen Moldovan pune bazele manastirii in anul 1926. Biserica asezamantului arde in aunl 1949, din incendiu scapand in mod miraculos o icoana de lemn din secolul al XVII-lea, reprezentand pe Maica Domnului cu Pruncul. In anul 2008 s-a pus piatra de temelie la noua biserica.
- MANASTIREA BARSANA,
Asezata pe Valea Izei, este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant und e natura se uneste cu Biserica in Liturghie cosmica. 

ZIUA 2.Mic dejun.
Ora 9.00
Cu  MOCANITA pe Valea Vaserului.

Perioada 
24 MARTIE - 19 IUNIE 
22 SEPTEMBRIE - 13 NOIEMBRIE  

20 IUNIE - 24 IULIE 
29 AUGUST - 18 SEPTEMBRIE 
25 IULIE - 28 AUGUST 
(Sezon de vârf)
Orar 
Joi,vineri,sâmbătă,duminică
 Vişeu de Sus
 plecarea
 09:00 
 Paltin
km 21,6
 aprox.
 11:00
 Vişeu de Sus 
 sosire
 aprox.
 14:30
Zilnic (inclusiv duminica)
 Vişeu de Sus
 plecarea
 09:00 
 Paltin
km 21,6
 aprox.
 11:00
 Vişeu de Sus 
 sosire
 aprox.
 15:30
Zilnic (inclusiv duminica)
 Vişeu de Sus
 plecarea
 09:00 
 Paltin
km 21,6
 aprox.
 11:00
 Vişeu de Sus 
 sosire
 aprox.
 15:30
Tarife  
 Adulţi

48 RON
 Studenţi/Pensionari

39 RON
 Pers. cu dizabilităţi

 39 RON
 Şcolari

 35 RON
 Adulţi:

 53 RON
 Studenţi/Pensionari

 45 RON
 Pers. cu dizabilităţi

 45 RON
 Şcolari

 36 RON
 Adulţi

 57 RON
 Studenţi/Pensionari

 49 RON
 Pers. cu dizabilităţi

 49 RON
Şcolari

 39 RON



*copiii până la 6 ani însoţiţi de părinţi călătoresc gratuit.


- MEMORIALUL DURERII – SIGHETU-MARMATIEI 
Inchisoarea a fost construita in anul 1897, de autoritatile austro-ungare, ca inchisoare de drept comun, iar apoi folosita in mod special pentru exterminarea elitelor culturale si nationale, cat si religioase ale Romaniei.
- Cimitirul Vesel - SAPANTA, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate.
- MANASTIREA SAPANTA PERI, cea mai inalta biserica din lume,a fost infiintata in anul 1997, in hotarul satului Sapanta, din dorinta de a reinnoda traditia istorica a vechii Manastiri Sfantul Mihail, din Peri - Maramures, astazi pe teritoriul Ucrainei.

Ziua 3
- MANASTIREA SFANTA ANA – ROHIA, Sfanta Liturghie
Preotul Nicolae Gherman (1877-1959), a zidit manastirea in memoria fiicei sale Anuta, pe care a pierdut-o, fiind chemata la Domnul in noiembrie 1922, la varsta de numai 10 ani.
- MANASTIREA ADORMIREA MAICII DOMNULUI - NICULA ,

Vechea biserica a manastirii de la Nicula a fost construita intre anii 1700-1705, complet din piatra. Mica biserica de lemn, care dateaza din secolul al XVII-lea, a adapostit icoana facatoare de minuni pana in anul 1898, cand a fost mutata in biserica mare. 
Icoana Maicii Domnului de la Nicula, a fost zugravita in anul 1681.
- MANASTIREA PIATRA FANTANELE
Manastirea Piatra Fantanele isi are inceputurile undeva in anul 1928, cand pe aceste locuri paseste Parintele Ierodiaconul Vasile Luncan. Parintele ridica un mic paraclis de rugaciune, care mai apoi este inchis, in vremuri tulburi. Abia in anul 1994, locul prinde din nou viata, din purtarea de grija a IPS Bartolomeu Anania. Manastirea Piatra Fantanele tine loc si de parohia credinciosilor din sat.
- MANASTIRA CAMARZANI
In anul 1863, boierul Emanoil Mortun a construit o biserica de mir pe mosia sa din satul Camarzani, incinta conacului. Biserica construita a avut hramul Sfantului Gheorghe si era lacas de inchinare doar pentru familia boiereasca. In partea de nord a bisericii se afla astazi mormantul ctitorului si al altor membri ai familiei sale.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial, in anul 1947, mosia boiereasca a fost expropriata, iar terenurile au fost impartite veteranilor din cel de-al doilea razboi mondial. Biserica a devenita filiala a bisericii din Ciumulesti-Gane.
La rugamintea preotului, aici a fost infiintat un schit de calugari, care a apartinut din punct de vedere administrativ de manastirile Neamt, Slatina si Rasca. Primul egumen al schitului a fost ieromonahul Natan.
Schitul si-a incetat existenta ca urmare a Decretului nr. 410/1959, biserica schitului devenind biserica de mir, afiliata din nou parohiei din Ciumulesti-Gane. Ca preot a ramas protosinghelul Vichentie Bobeica, angajat pe post de paznic.
De la ctitorire si pana azi, acest Sfant Lacas a avut de strabatut un drum anevoios, trecand succesiv prin diferite etape: biserica de curte boiereasca, biserica parohiala, schit de calugari, pentru ca, in cele din urma, sa-si implineasca "destinul", devenind manastire de maici.

PRETUL: 360  LEI /PERSOANA
Servicii incluse:
- transport;
- cazare în camere duble/triple;
- mic dejun;
- ghid/însoțitor grup.
Servicii neincluse:
- mesele neincluse in pret;
- cheltuielile personale; 
- plimbarea cu mocanita;
- intrarile la obiective.
Inscrieri pana pe data de 01 august 2016, pentru mocanita se face programare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu